Митничари разкриха какви са най-честите тайници на трафикантите

  • 07 септември 2019 20:44

  • 7306
  • 5
Митничари разкриха какви са най-честите тайници на трафикантите
© Агенция Митници (архив)

Над един тон наркотици, близо половин милион евро и множество бижута – това е равносметката за заловената контрабанда на границата ни със Сърбия при ГКПП „Калотина” от началото на годината до момента.

Данните са само за неуспешните пратки на трафикантите, съобщава БТВ.

В халето за проверка на автомобили на всеки 24 часа преминават поне по 20 коли, които митничарите разглобяват до ламарина, защото именно в тях трафикантите най-често крият забранените стоки.

Всяка съмнителна кола, камион или автобус минава първо през скенера. След това подозрителните превозни средства влизат за пълна проверка в халето. 

„В колата има специално изграден тайник, направен е, след като към оригиналното шаси е монтирано допълнително, отрязано от друг автомобил парче на тази част и после е залепена. Така се получава кухината, където беше открито голямо количество наркотично вещество”, каза началникът на митнически пункт „Калотина”, показвайки автомобил, в който е открита дрога.

Той допълни, че в три тайника под седалките са намерени 28 кг хероин. Чантите с двойно дъно и дрехите пък са най-удобното място за пренасяне на бижута и валута.

От митническия пункт показаха колан, който отзад има джобче и вътре могат да бъдат скрити златни бижута или пари.

Всеки ден през рентгени и проверки на „Калотина” минават десетки коли и стотици пътници.

От митниците обаче запазиха в тайна отговора на най-важния въпрос - как избират кой от стотиците автомобили на опашката да влезе в халето за проверка. 

Последвайте канала на

Novini.bg
7306 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
...... Гост

2019.09.08 | 09:55

5

При живково нямаше тайни и мили млади хора. Имаше едно младо момиче, за да я свали аптекар.. Пада на улицата и отивайки у дома й намират една чанта с лекарства и сие и бе изпратена в софийско от съда за лечение. Лично запознат случай, а сега на срещу служители на полиция в беседата се друсат.. И падат от свръх доза млади и умират. Никой днес не го е е за никой. Хората вместо в трудни моменти да си помагаме, се отчуждихме, а и бг малцина, мнозинство не българи, а се броят някъде в списъци, бг граждани. Живи и здрави и хвърля дрогата, дори и цигарите, ако искате животът ви да е окей, а не в махалата от тютюн, алкохол си отидоха и пенсия недочакаха. Ваша си работа. Сполука в живота не на 60,а на младите. Старите, някои ще над живеят и младите, защото те си знаят защо. Циганетста са ок, нито работят, общини дават, в момента, викат, бият се, а на 10 г готвули го за полицай, да ви е честито дпс, Ромео отлично ще се справи и с дрога и на възпитание..

oh eh

2019.09.08 | 06:37

4

ravnosmetkata e kolko ne sa hvanali ne se kazva,zakvo li?

aa

2019.09.07 | 23:45

3

нашите ги пускаме , а тези дето не плащат в ареста . така се избират .

2019.09.07 | 23:14

2

О,не е скенера.Има друга техника,която долавя излъчването на всички химични елементи и ги изобразява като спектър.Компютърът за минута анализира и изписва злато,сребро,диаманти,банкноти оръжие или наркотици.Лабаво нема.Да му мислят бандитите с наркотиците,защото биват засичани още преди пункта .Техниката заработи безупречно.Преди малко куцаше,защото не бяха обучени специалистите,които не са митничари.Централата следяща данните от компютрите е в един град в невзрачен офис с " друга дейност".

Е

2019.09.07 | 20:56

1

Скенера показва кой да мине през халето и кой не, на скенера се вижда всичко

Добави коментар

Водещи новини