Адвокат Марковски прогнозира какво очаква убийците от случая Негован

Има два вида съкратено следствие. Първият е признаваш доказателствата на органите и не искаш да се събират повече доказателства. Това не гарантира намаляване на наказанието и съдиите си взимат решението. Вторият вид е признаване на фактите. Обществената реакция е точно срещу този вид съкратено следствие.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия адвокат Марин Марковски, който коментира призива на кмета на село Сотиря за промени в закона. "Престъпниците признават фактите, не защото са осъзнали вината си, а защото получават бонус и по-малки присъди. За мен този вид съкратено следствие трябва да се измени и за много тежки престъпления и убийства да не важи. Тук говоря за убийство на дете, непълнолетен, бременна жена, длъжностно лице - полицай, съдия, горски. Трябва много внимателно да се промени закона и все пак да не се ликвидира възможността да се намаляват присъдите. Към момента на едно убийство всеки престъпник си мисли, че няма да бъде хванат. Всеки един престъпник не мисли по време на действията си. Един педофил няма как да спре да блудства, защото е обладан от нагона си. Все пак, ако има промяна в закона и отпадне бързото следствие за даден вид убийства, спирачка ще има", обяви адвокат Марковски.

Той коментира и жестокото двойно убийство в София, при което Пламен Шляпашки и Георги Нанчев разфасоваха телата на жертвите си и ги захвърлиха край Негован. "Убийците от случая Негован са имали много користни цели. Дълбокият анализ на техния ум обаче ще покаже, че не всичко е било само за пари, а е имало и някакво голямо зверство в душите им. Много е трудно да се обясни психологията на престъпника, но трябва да се направи всичко възможно, за да се случи това. Липсва ни ценностна система. Трябва да има повече доходи, повече образование, повече култура. Статистиката сочи, че убийците с висше образование са под 1% в обществото. За тези двамата разбрах, че единият е признал, че е убил двамата души, а другият, че е рязал труповете им. Вторият в момента не се води убиец, нищо че е извършил такова гнусно деяние - да разчленява трупове. Другият е натиснал спусъка. Ако обаче полицията докаже, че двамата са се разбрали предварително за убийствата, автоматично вторият става помагач и също ще се води убиец", прогнозира адвокат Марковски.

Коментари

 1. 2019.09.01 | 14:15

  Е, ако не е "помагач", когато реже труповете - тогава какъв е!!!!! Служител по чистотата ли?! И двамата са изверги - единият убил, другият, вместо да го спре и вразуми - разфасовал с "користни цели". И двамата са престъпници, НЕчовеци! Никакво снизхождение. Извършили са съзнателно и планирано убийство с цел грабеж. На ешафода! Най-добре присъдата да се изпълни публично.

 2. 2019.08.31 | 10:59

  Жалко е, когато липсва истинска жива ценностна система! За жалост Българската православна църква сякаш е в летаргия е нехае за обществото , което е нейно паство. Без Бога ще се олицетворяваме като демони.

  1. 2019.09.01 | 09:49

   С какво да излезе БПЦ? С гейските си скандали, с пияните си попове? С това, че като влезеш в църквата често ставаш свидетел на скандали, че някоя баба, която едва свързва двата края, си внесла свещичка? С това, че за молитва искат 5 лева? Мен лично поп се пробва да ме опипва... или с това, че поповете в църквата до нас си сменят колите през 3-4 месеца и редовно паркират в зелените площи или неправилно и НИКОЙ не ги глобява??? - не, мерси - ценностната система се изгражда от родителя и неговата роля не може и не трябва да се прехвърля на църквата, училището или някоя друга институция!

  2. 2019.08.31 | 13:02

   Да им се отнеме българското гражданство, и да се предадат на Саудитска Арабия. И не му берете кахър повече, пуснете си You tube и ще им гледате съдбата на тез социопати. Милост към подобни примитиви и социопати НЕ може да се проявява!!! В противен случай, осъждаш обществото на страдание ! Решението е просто и без алтернатива: Изличаване от лицето на земята!!! Още му казват: ВЪЗМЕЗДИЕ!!!

  3. 2019.08.31 | 12:04

   Andon , принципно си прав , но ти какво очакваш от църквата , да накарат насила ли хората да вярват в Бог , този избор самия Бог е дал на хората , да решават по кой път да вървят , на доброто или злото , затова има и зло и добро. След като сам Бог е дал право на хората сами да решават , църквата какво да направи....който иска да се приобщи към вярата Божия , никой не му пречи , и обратно , който си избира пътя на злото , също избора си е изцяло негов , с всички последствия от този избор.

 3. 2019.08.31 | 11:37

  I dwamata ot Negowan sa ubijci.Ili ediniyat e prosto mesarya ot selo ,rasfasowast gowezdo meso?

 4. 2019.08.31 | 11:02

  da e-a i platenite izmikiari kakvo da ocakva ubiici be oligofren pazstrel e reshenieto ako iskata vav tazi darjava da ima red no vie ne iskate zashtoto pecelite ot tezi ubiici.

 5. 2019.08.31 | 10:19

  Няма как,след тази статия тук,да не се провикна:"Боже,пази децата ни!"и" Господ да"поживи" $aшо Нереза и Гърбавия(ДрагалЪвски @й дук)!"

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет