Бедрос Халваджиян за катастрофата: Една секунда невнимание, която може да промени живота ти

  • 29 август 2019 17:05

  • 42997
  • 6
Бедрос Халваджиян за катастрофата: Една секунда невнимание, която може да промени живота ти
© Фейсбук

1 секунда. 1 секунда невнимание, която може да промени живота ти. Това написа във "Фейсбук" пост синътна Маги Халваджиян – Бедрос, който катастрофира с мотор преди дни.

"1 секунда, която води до катастрофа, тежка фрактура, дълга операция, 7 дни лежане в болница и кой знае още колко месеци възстановяване. 1 секунда, а след нея времето спира.

Лежиш безпомощно на пътя и умираш от болка и страх под жестоките лъчи на жаркото слънце. Колите те подминават и шофьорите закриват очите си, за да не те гледат. В следващата безкрайна секунда виждаш невъобразимата уплаха в очите на жена си, тичаща към теб. След още едно мигване и майка ти е там. Лежиш и чакаш спасение, под формата на подскачаща, раздрънкана линейка. Някак успяват да те вдигнат и пренесат в нея, но пътя до болницата е един от кошмарите, които би забравил.

Безкрайната вечер на топлия 20-ти август се лее бавно. Премествайки ме от кабинет в кабинет, по коридорите виждам роднини и приятели, които започват да се стичат заинтересовани за здравето ми, чакайки детайли за операцията.
За нея няма да навлизам в детайли, няма да са красиви. А след нея... Започват дните на безумни мъки и болки и дискомфорта на хоспитализацията.

Ежедневието ми се свежда до това да успея да се изправя до седнало положение в леглото за поне 2 минути без главата ми да се пръсне от световъртеж и след това да извикам сестрата за обезболяващо. Толкова.
Не можеш да свършиш най-нормални, битови неща, а ако все пак успееш, после се чувстваш сякаш си изкачил планина на един дъх.Но все пак съм устроен така, че във всяка ситуация да търся плюсове и красота.

Благодарен съм на страшно много хора. Ще започна от двамата колеги мотористи, които спряха веднага след удара и бяха неотлъчно до мен, докато линейката ме прибра. Също така момчетата, който слязоха от колите си, звъннаха на 112 и вдигнаха цял автомобил, за да ме освободят. Милите дами, които ми даваха вода и стискаха ръката ми за кураж. Благодаря на всички, които помагаха и идваха да ме видят и да се погрижат за мен през тази седмица в болницата.

Благодаря на страхотния доктор Милко Илиев и целият му екип за невероятната операция и всички пирони, с които ме дари! Благодаря на всички сестри, санитари и рехабилитатори за внимателните грижи.

Най-много благодаря на семейството си, че беше до мен във всяка една минута. А на Allexandra Amorr, която за пореден път ми доказа силата на любовта ни, ще имам да се отблагодарявам цял живот. Благодаря ви. Обичам ви. Пазете се, защото е нужна само 1 секунда", написа още той.

Радина Лазарова
42997 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
HI ,,!"

2019.08.29 | 22:16

6

Hi ,,!"...,ти си един голям...пръдльо...:)))!

2019.08.29 | 18:34

4

Сигурно мотора му е 5 пъти по-скъп от моята стара кола...кой може да си го позволи...- мамините,а в случая-бащиното синче...!

!

2019.08.29 | 19:43

5

На всякъде по света и във всички времена отговора на коментара ти би бил един: явно не си случил на баща! Или ако и твоя баща имаше много пари, ти нямаше да караш такъв мотор примерно? Само не ме разсмивай с отговор, а се хващай за работа.

2019.08.29 | 17:44

3

Какви са тези смехотворни есета от времето на развития комунизъм. Тоя писател ли иска да става. Да, кофти е да се претрепаш, но това е положението. Да оздравява бързо и никога повече да не се опитва да пише. Далеч е от това изкуство.

2019.08.29 | 17:14

2

На времето имаше едно послание към шофьорите. Един миг невнимание, цял живот страдание.

Georgiev

2019.08.29 | 16:55

1

Какво ни занимават четвърти ден с този човек!!!
Някакъв известен, че е син на баща си!!! Стига!!!
Има по- важни неща случващи се в държавата!!! Такива нехранимайковци и мамини синчета, които работят при бащите си си остават лигльовци за цял живот!!!

Добави коментар

Водещи новини