Спипаха незаконни боеприпаси, оръжия и ловни трофеи от адреси в Златица и Пирдоп

  • 16 август 2019 14:03

  • 521
  • 0
Спипаха незаконни боеприпаси, оръжия и ловни трофеи от адреси в Златица и Пирдоп
© Getty Images/Guliver (архив)

Полицейските действия са извършени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп. Това съобщиха от ОДМВР – София.

Извършени са претърсвания на три частни адреса - два в Златица и един в Пирдоп. На единия, обитаван от криминално проявен и осъждан мъж, са открити 11 патрона различен калибър, три мобилни радиостанции, въздушна пушка, както и четири лови трофея от сърна, всичките без надлежно разрешително за притежаването им.

От служители на Изпълнителната агенция по горите е съставен констативен протокол, а трофеите са описани и иззети по надлежния ред.

В къщата на друг криминално проявен и осъждан мъж от Златица, криминалистите открили и иззели комбинирана пушка с две различни цеви.

68- годишен пирдопчанин е задържан за срок до 24 часа, след като от дома му били иззети самоделно направен боен пистолет, късоцевна пушка и 22 патрона. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Радина Лазарова
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини