Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

  • 16 юли 2019 16:21

  • 1232
  • 3
Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости
© Нова телевизия

Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от хора. Засегнати са 3% от данните в НАП, а над 5 милиона ЕГН-та са откраднати. Има и изтекли данни за платени данъци и много други различни информации. Това заяви Росен Бъчваров, говорител на НАП в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"До момента има данни за успешен външен опит за хакерска атака. Имаме индикации от къде идва атаката, но към момента не бива да ги оповестяваме", каза още той.

"Целта на атака е да се покаже, че има уязвимости в системите", допълни Бъчваров.

"Не изключваме и вътрешно подпомагане за атаката в НАП. Бивши служители на НАП нямат достъп до системата обаче", разкри говорителят на НАП.

"Ще направим стрес-тест на всички други електронни услуги на НАП, за да проверим дали и те не са податливи на атаки. Ще проверим дали служители на НАП е трябвало да свършат нещо, за да не се стигне до хакерската атака", завърши Росен Бъчваров.

Радина Лазарова
1232 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
милиарди на боклука....

2019.07.16 | 18:04

3

....за шибаната администрация, излишната армия и 70 000 бъркащи в носа си куки!!!!!!!!!!!!!!! това са нашите данъци!!!!!!!!!!!!!!!!!

Човека показа на цял свят , че сте

2019.07.16 | 17:35

2

Жалки, смешни, крадливи ,корумпирани некадърници !

ррр

2019.07.16 | 16:36

1

Целта е да ви покаже какви некадърници и калинки сте всички и че не ставате за нищо! Преди броени дни арестувахте Петко Петков, който ви показа какви уязвимости имате и къде са, но никой не му обърна внимание. Сега всички ще го духате!

Добави коментар

Водещи новини