Нова серия проверки на къщи за гости, погнаха и Милко Калайджиев

  • 24 юни 2019 12:55

  • 4850
  • 2
Нова серия проверки на къщи за гости, погнаха и Милко Калайджиев
© Булфото (архив)

Продължават проверките на Държавен фонд "Земеделие" в къщите за гости, построени с европейски пари. Инспектиращите влязоха в къщата на фолк певеца Милко Калайджиев в свиленградското село Мезек.

Към този момент не са установени нарушения. Къщата се използва по предназначение. Тя е построена преди четири години и все още е в мониторингов период.Общата стойност на проекта е 435 000 лева, от които 304 000 лева са европейско финансиране.

„Нямам никакви притеснения. Аз съм казвал отдавна, че съм публично лице и всяка моя стъпка се следи от всички възможни институции. Къщата от първия ден, в който е построена и пусната за това, за което е направена, се използва само и единствено за гости”, обясни пред БТВ Милко Калайджиев.

Къщата има съответните рекламни материали, което показва, че тя се използва по предназначение, поясниха проверяващите.

Преди служителите на Държавен фонд „Земеделие”, там са влезли и полицаи от Икономическа полиция. Това се е случило в разгара на скандала с къщите за гости.

В същото време нови проверки на къщи за гости започнаха и в Сапарева баня, съобщи Нова.

Служителите на Областната дирекция по земеделие в Кюстендил проверяват документациите и това дали обектите се използват по предназначение.

В областта ще бъдат проверени общо 15 къщи, които все още се намират в мониторинговия период. Резултатите от проверките ще бъдат ясни на по-късен етап.

„Влизаме вече в активния сезон. Досега посещенията бяха много по-рехави. Сега гледам, че се пълни за юни, юли, август”, коментира Лазар Маргин, собственик на къща за гости.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4850 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Танчева

2019.06.24 | 15:10

2

НЕ ЛЪЖЕТЕ М. КАЛАИДЖИЕВ НЯМА КЪЩИ ЗА ГОСТИ.

678

2019.06.24 | 13:20

1

От дребните риби, голямите кога, или те са ваши хора родопа планина, резил сте там шайката разбойници и грабители. Никога няма да я бъде бг. Още по-зле за честите хора.

Добави коментар

Водещи новини