За три дни - 15 души загинаха в катастрофи

  • 21 юни 2019 19:31

  • 843
  • 1
За три дни - 15 души загинаха в катастрофи
© Булфото (архив)

Тревожни данни в разгара на поредната акция на "Пътната полиция". В рамките на три дни през изминалата седмица войната по пътищата взе 15 жертви. От началото на годината са станали 2678 тежки катастрофи, при които има пострадали или загинали. Жертвите на пътя са общо 228, а ранените - 3343.

Само в рамките на три дни през миналата седмица в тежки катастрофи са загинали 15 души. Това е и причината от "Пътната полиция" да вземат мерки.

"Проверява се за всичко - пожарогасител, аптечка, дали са в изрядност светлините", обясни инспектор Мария Ботева. Преглежда се и досието на водача, предаде БТВ.

Освен с мобилните камери контрол се извършва и със системата "Трафик", която автоматично "чете" дори стикерите по автомобила.

"И в движение системата засича издирващи се автомобили", посочва Веселин Павлов от „Пътната полиция”.

От началото на акцията нарушенията са над 14 000 хиляди. От тях над половината са електронни фишове за скорост.Дисциплиниращо - така шофьори пък определят ефекта. Акцията продължава и уикенда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.21 | 20:33

1

Да го чуят онези умници, които, въпреки, многократно завишените глоби, произшествията си вървят. Какво означава това ? Да се купуват нови и нови радари, за да се скубе народът, което явно е целта, или да се преосмисли цялата политика, свързана с пътното движение? Първо, трябва да се започне с процедурата за издаване на свидетелства за управление на МПС. Часове за кормуване са крайно недостатъчни за един начинаещ водач и подготовката трябва да е многократно завишена. Второ, промяна в НК, касаеща управление на МПС от неправоспособен, а защо не и за превишена скорост. Там е пълен, пълен батак, което води до концепцията за тотална реформа в съдебната система, за което ни критикува ЕС, и са прави. В съда падат, по комичен начин актове, но народът си няма и понятие от това. Трето, отново да се глобяват водачите при установяването им на место, а не с тези смехотворни ел.фишове, където се декларират дядовци и баби, че са управлявали МПС. Така е в нормалните държави, но явно България не е, заради забележете "корупцията на пътя". Покрай полицейския автомобил, с радар, профучава джигит, а след месеци "глобяват дядото, бабата или нечий друг", чието СУМПС не му трябва. Смешна и пропадаща държава сме.

Добави коментар

Водещи новини