Опожариха дома и машините на арендатор

16 юни 2019 20:36

Опожариха дома и машините на арендатор
© Кадър БТВ
3014 2

Неизвестни опожариха дома и машините на арендатор в трънското село Неделково. Пострадали при нападението няма.

Пожарът поглъща напълно оборудвана работилница, от около 150 квадрата, както и осем работещи земеделски машини. Цялата техника е залята индивидуално със запалителна течност и подпалена.

По същото време пожар обхваща и къщата на собственика на техниката, който по това време е на море. Няколко часа по-късно земеделецът се прибира, за да види щетите, предава БТВ.

„Виждам Чернобил, за мен това е Чернобил. Нищо, нито може да се използва, всичко трябва да се изрине”, каза Александър Величков, земеделски производител.

Записи от видеокамери показват как 2 часа преди огънят да лумне, неизвестни обикалят дома на земеделеца.

„Обсипвано е с разни коктейли, всичките машини, поотделно. Палежът е станал едновременно на всичките машини, което значи, че е имало хора тук. Всички машини са паркирани на разстояние една от друга. Не е искано да ни сплашат, просто е искано да ни приключат”, заяви Александър Величков.

Мъжът допълва, че има подозрения кой е поръчителят на палежа. Но отказва да ги разкрие. Свързва атаката срещу себе си с опит за рекет, който пресякъл преди години. Тогава негов бус бил откраднат.

„Поискаха ни откуп от 4 000 лв. Свързах се с полицията, маркирахме парите, предадохме част от парите, изкараха буса на светло, взехме си буса, но арестуваха извършителите, заяви Александър Величков и допълни, че при ареста Александър чува заплаха: „Един ден ще те запалим”.

Пострадалият земеделец казва, че няма неуредени отношения с никого. Не вярва разследването да доведе до поръчителя и обмисля да се откаже от бизнеса си и да напусне страната.

Седмица след палежа задържани няма. Прокуратура и полиция отказват официална информация, с мотива, че разследването е в начален етап.

Novini.bg
3014 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българка

2019.06.16 | 23:51

2

Всеки некоректен арендатор заслужава точно това. И в Ст.загорския район има едни маймуни,които сигурно скоро ще пламнат.

казах

2019.06.16 | 21:39

1

Всичкото имущество на арендатори и пишман фирмаджии трябва да се пали. Това са абсолютни мошеници. Мамят и работници и държава. Трябва да се появят отново хайдутите, за да се борят срещу чорбаджиите изедници.

Добави коментар

Водещи новини