Хвалби с тлъсти пачки и златни ланци в нета издали просешката мафия във Видинско

На 20 април се проведе акция заедно с ГДБОП и ОДМВР-Видин на територията на село Дреновец. Групата е влязла в полезрението на службите за сигурност преди около два месеца. Лица от ромски произход демонстративно са се заснемали и са качвали свои снимки в различни социални мрежи, от които е видно наличието на огромно количество пари. Това каза на брифинг по повод неутрализираната престъпна група във Видинско за трафик на хора и пране на пари изпълняващият функцията ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров, предаде репортер на Novini.bg

При извършването на процесуално-следствените действия тези хора са засечени. Устаноява се, че става дума за група от седем лица, които към момента са задържани. Действали са на територията на Кралство Швеция. Предлагали са на малоимотни хора от въпросното село и от област Видин да просят в Швеция, като са им обещавали половината от изпросеното през деня. Лицата са транспортирани на територията на Швеция, където просели, живеейки в скотски условия в микробуси, превозвани са от град на град по определена схема, изкараните пари са предавали на членовете на групата с обещанието, че ще им ги пазят и ще им ги върнат на територията на България. Връщайки се в България, са им представили "сметката" за транспорт, спане, за храна и са получили изключително ниски суми за извършената от тях дейност, заяви Петров.

Другата линия, по която е действала групата за вербуване на т.нар. просяци, е чрез лихварство. Искали са връщане на дадените назаем суми в двоен и троен размер. Хората, които не можели да върнат дълга, се оказвали просяци доживот, посочи Димитър Петров.

Той уточни, че конкретната сума, която са заделили задържаните, все още се уточнява, тъй като при просията получавали пари в шведски крони, които са обменяни по пътя през Европа. От Швеция към България в момента на акцията са транспортирани 20-на души, добави той.

В самото село се установи имущество, което не съответства по никакъв начин на доходите им. Това са лица, които никога не са работили. Сградите, които обитават и където се размножават, са несравними с другите в селото, каза още Димитър Петров.

Информацията е придобита от ОДМВР-Видин, уточни директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Колегите са работили известно време и са уведомили Специализираната прокуратура. Оперативната работа продължи изключително кратко, около месец. Използвани са СРС-та. Денят за реализацията беше изтеглен с една седмица по-рано, тъй като едно от лицата беше задържано на територията на Швеция по един друг казус и останалите от групата се прибраха по-рано. Решихме да подходим към реализация, тъй като имаше опасност да изпуснем част от парите, с които се връщат, заяви той.

Групата е емблематична с това, че с дейността си живеят на гърба на хора в неравностойно положение. От кадрите се вижда в какви къщи живеят и какви коли карат, без да имат един работен ден, каза Спиридонов, като отбеляза, че освен с крупни суми пари, задържаните се хвалили в социалните мрежи със златни накити.

Усилията на МВР ще продължат в посока да елиминираме групи, които тормозят хората в различни крища на страната. Хората в селото изпратиха с аплодисменти колегите ни, които работеха в този ден там. Рано или късно възмездието идва при тези, които се занимават с престъпна дейност, подчерта шефът на ГДБОП.

 

Коментари

 1. 2019.04.22 | 17:41

  МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я.

 2. 2019.04.22 | 16:56

  На тоя третия мангал с белезниците как му трепереха ръчичките....хе-хе.А иначе са много страшни и гъзари!

 3. 2019.04.22 | 16:08

  Смърт за мангалската сган

 4. 2019.04.22 | 16:05

  Това е добре, но елате и приберете всички мангали, които просят, защото създават лош имидж на мен и държавата в която съм роден.
  Шведските полицаи не ги гонят, защото не е противозаконно да се проси. В Норвегия е същото.
  Но местните хора се страхуват, ще ''Ще дойдат българите'', които са мръсни и отблъскващи.
  Някои от местните ги съжаляват и им дават по някой и друга крона, но за други е отблъскващо.

 5. 2019.04.22 | 16:03

  Аз КлоунътТ Антон Хикимхиената казах.МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я.

 6. 2019.04.22 | 15:49

  Герберастко мърши ! Знаете всички престъпници от години и не си мърдате пръста, като дойдат избори и почвате с театъра.

 7. 2019.04.22 | 15:13

  30г. грабеж.

 1. 1

Напиши коментар

Избори

още

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Трябва ли да спрем Северна Македония по пътя ѝ за началото на преговори за членство в ЕС?

Трябва ли да спрем Северна Македония по пътя ѝ за началото на преговори за членство в ЕС?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.