Задържаха контрабадни цигари и половин тон марихуана на ГКПП-Златарево

Гранична полиция и Агенция „Митници“ задържаха 8 400 000 къса контрабандни цигари и половин тон канабис при съвместни действия на ГКПП-Петрич, стана ясно по време на пресконференция.

Единият от камионите натоварен с половин тон марихуана е бил задържан на вход на ГКПП Златарево. Минавайки през рентген за проверка граничните власти са установили наркотика. Той е с високо качество и по всяка вероятност е бил предназначен за българския пазар.

Главният комисар на МВР Ивайло Иванов заяви, че когато се е получило разпореждането за тази проверка шофьорът е симулирал, че му е лошо, хоспитализиран е в болнично заведение, там той се е опитал да избяга, колегите са го задържали. "При извършената проверка е открито над 500 кг, точната цифра 529 кг канабис. Образувано е досъдебно производство“.

При проверка на втори камион се установява, че в ремаркето, което по документи превозва климатични инсталации от Италия за Румъния, зад тапа са скрити 840 мастербокса цигари, на стойност над 1 милион лева.

Директорът на Агенция „Митници“ Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в допълни, че характерното и при двата случая е, че има голяма степен на предварителна подготовка на осъществяващите тази организирана престъпна дейност през нашата граница. "Специално за камиона, който е превозвал незаконните цигари през ГКПП-Кулата е с добре направена тапа“.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира, че за пореден път има много добро взаимодействие по всички служби от изпълнителната власт в лицето на Митници, в лицето на ГП, в лицето на МВР с прокуратурата. Образувани са 2 досъдебни производства, има задържани лица“.

По случая работи Окръжна прокуратура - Благоевград.

 

Коментари

  1. 2019.04.14 | 19:30

    Глупак !

  2. 2019.04.14 | 18:13

    Ала бала голяма работа .Та това количество се харчи за един ден вГермания и не е забранено

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет