Бум на криминалните престъпления, извършени от деца в Плевен

  • 03 април 2019 14:22

  • 432
  • 0
Бум на криминалните престъпления, извършени от деца в Плевен
©

В Плевен и общината през последните две години криминалните престъпления, извършени от деца, бележат ръст. Това съобщи Мартин Митев - председател на Общинския съвет, предаде БТА.

Той се позова на доклад за 2018 г. на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, представен пред съветниците. Повечето от престъпленията и противообществените прояви - 62, са извършени в Плевен. Най-много са домовите кражби, следвани от грабежи, кражби на коли, повреждане на имущество, хулиганства, употреба на наркотици и умишлено нанасяне на телесни повреди.

Според полицейската статистика, посочена от комисията, 44 са децата, пострадали от престъпления за периода. Девет от тях са станали жертва на кражби, три - на грабежи. Регистриран е един случай на блудство, а три - на умишлено нанесени телесни повреди. Четири от децата са жертви на измами, две - на изнудване, два са случаите на склоняване към просия, а един - на склоняване към проституция.

Общо 18 деца са станали жертва на други престъпления. Осем деца са малтретирани през периода - две от тях от родителите си, едно - от роднини, три - от свои съученици, и две - от лица над 18 години. Комисията в Плевен е решила 80 възпитателни дела с 80 лица. Отделно са определени обществени възпитатели на 30 малолетни и непълнолетни. Според анализа броят на непълнолетните извършители остава постоянен през 2018 г., сравнен с предходния период.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини