Жена от Попово даде 7000 лева на измамници

  • 19 март 2019 13:21

  • 383
  • 0
Жена от Попово даде 7000 лева на измамници
© Pixabay

Възрастна жена от Попово е дала на извършители на телефонни измами 7000 лева. По време на обаждането, с което е била въведена в заблуждение, тя била в дома си заедно със своя родственица, която измамниците накарали да излезе от жилището, съобщиха от ОД на МВР в Търговище.

Измамата станала в понеделник. Мъж, представящ се за старши инспектор от Попово, помолил 73-годишната жена за съдействие при провеждането на операция по задържането на извършители на телефонни измами. По-младата родственица трябвало да нареже вестници във формата на банкноти, които да занесе в района на кооперативния пазар в града, за да бъдат задържани измамниците. Когато тя напуснала жилището, възрастната жена била убедена по телефона да пусне парите - общо 7000 лева, от балкона на апартамента си в централната част на града. Образувано е досъдебно производство.

От началото на годината това е втората регистрирана телефонна измама в Попово. При първата - през януари, 86-годишна жена бе дала 985 лева. Куриерът - 51-годишен мъж от поповското село Априлово, бе задържан благодарение на бързите действия на служителите на полицията.

От там отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати по телефона, особено когато по различен предлог се искат пари.

Последвайте канала на

БТА
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини