Хванаха двама мъже с наркотици в София

  • 08 март 2019 14:10

  • 978
  • 0
Хванаха двама мъже с наркотици в София
© Пресцентър МВР

Двама мъже попаднаха в ареста на Девето РУ за притежание на наркотици. На 28 февруари в ж.к. "Люлин", в хода на операция за противодействие на престъпления с наркотици, служители на Девето РУ спрели за проверка лек автомобил "Рено Клио", с който се придвижвали двама мъже - на 38 и 40 години, съобщиха от столичната полиция.

При проверката у 40-годишния и в колата полицаите намерили и иззели 10 топчета с бяло прахообразно вещество и 2 шишенца с метадон. По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа в Девето РУ.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите прахообразни вещества са 1.07 грама кокаин и 0.28 грама хероин. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

На 6 март, около 0.50 часа, в ж.к. "Люлин" служители от Девето спрели за проверка младежи със съмнително поведение. У единия - 18-годишен, полицаите намерили и иззели полиетиленово пликче с тревиста маса. Младежът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. От изготвената експертна справка станало видно че иззетата тревиста маса е марихуана. Събраните материали са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Константин Тодоров
978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини