Арестуваха общински съветник от Стамболийски, заподозрян е за злоупотреба със средства от еврофондове

  • 08 март 2019 08:33

  • 668
  • 1
Арестуваха общински съветник от Стамболийски, заподозрян е за злоупотреба със средства от еврофондове
© gettyimages (архив)

Арестуваха общинския съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев по обвинения, че е злоупотребявал със средство от еврофондове, съобщи БТВ.

Мавродиев неколкоратно не се явявал на съдебни заседания, по които е обвиняем. Близките му обаче са убедени, че арестът е по политически причини. Минути преди ареста Мавродиев публикува видео-съобщение в социалните мрежи, в което призовава за бунт срещу властта.

Срещу Атанас Мавродиев  са повдигнати обвинения за подаване на информация с невярно съдържание към държавен фонд „Земеделие”. Ако бъде признат за виновен, го заплашва присъда от 1 до 6 години затвор. От пловдивския окръжен съд обясниха, че Мавродиев не се е явил три пъти на дело, по което е обвиняем. Предоставил  медицински документи, в които не пишело изрично, че   не е в състояние да се яви.

Първоначално мярката за неотклонение била „подписка”, а след това на Мавродиев е наложена парична гаранция в размер на 500 лв. След като на първи март общинският съветник не плаща дължимата гаранция, съдът решава да го задържи под стража.

От ВМРО се разграничиха от своя общински съветник и приветстваха действията на съдебната власт. Мавродиев бил от гражданската листа и много пъти обявявал, че няма нищо общо вече с партията. 

Филип Епитропов
668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.09 | 19:48

1

Bумерено са краци

Добави коментар

Водещи новини