Пребиха и намушкаха 70-годишен пастир в панагюрско село

  • 07 март 2019 13:18

  • 2590
  • 0
Пребиха и намушкаха 70-годишен пастир в панагюрско село
© Булфото (архив)

Възрастен мъж е с опасност за живота, след като е намушкан с нож в село Попинци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители от РУ - Панагюрище са задържали двама души за побой и нападение с нож на възрастния мъж. Сигналът е подаден на 6 март от съпругата на пострадалия. Жената обяснила, че той не се е прибрал с животните, които по-рано извел на паша край селото. Екипи на полицейското управление в Панагюрище веднага предприели оперативно-издирвателни действия, в резултат на които мъжът бил открит в близост до бившия стопански двор в безпомощно състояние с порезна рана.

В хода на разследването е изяснено, че рано сутринта 70-годишният излязъл заедно със стадото си от кози на паша. Докато тръгвали част от животните влезли в имота на съседите и това разгневило 28-годишния стопанин, който заедно с 50-годишен свой съселянин намерил мъжа в района на бившия стопански двор. Двамата го нападнали, нанесли му побой, а по-младият го намушкал и с нож.

След стореното двамата напуснали местопрестъплението и дори направили опит да заличат следите си. В резултат на извършените оперативни и процесуални действия още на същия ден извършителите са установени и задържани в ареста на РУ - Панагюрище.

Пострадалият е транспортиран в панагюрската болница в тежко състояние и с опасност за живота. За случилото се е уведомена прокуратурата в средногорския град, води се дознание.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини