Задържаха мъж за извършена взломна кражба от жилище

  • 07 март 2019 11:10

  • 578
  • 0
Задържаха мъж за извършена взломна кражба от жилище
© gettyimages (архив)

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

Причината за това е, че за времето от 02.03.2019 г. до 03.03.2019 г., в гр. София, от жилище, намиращо се в ж.к. „Христо Смирненски“, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – увредена входна врата в областта на бравата, са били отнети чужди движими вещи – златни бижута, от владението на собственика им И. А., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е А. Чорбаджийски, който е многократно осъждан, а настоящото деяние се явява извършено в условията на опасен рецидив. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал.1, т.3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, б. „Б“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 07.03.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Филип Епитропов
578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини