Арестуваха двама иманяри в Старозагорско

  • 05 март 2019 15:11

  • 1940
  • 1
Арестуваха двама иманяри в Старозагорско
© Булфото (архив)

Двама мъже са задържани за иманярство в с. Пчелиново. Това съобщиха от ОДМВР – Стара Загора. На 2 март е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", ОДМВР – Стара Загора, ГДНП, София, и РУ – Казанлък.

По време на акцията е задържан 61-годишен мъж в с. Пчелиново, община Гурково. В него са намерени и иззети 5 сребърни антични монети, една медна римска монета, византийски сребърен поклоннически медальон и 3 златни византийски монети.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство. Задържан е и 53-годишен мъж в с. Пчелиново, община Гурково. При извършено претърсване в дома му са намерени и иззети 94 римски и византийски монети и 4 римски старинни предмети.

Образувано е досъдебно производство за престъпление. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. 

Константин Тодоров
1940 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рор

2019.03.05 | 21:03

1

Писано е много за немилите търсачи ходене копане може години и да не намериш нищо или по добре скрап да търсят но да вземеме пример от най демократичната страна англия този занаят се заплаща стига да откриеш нещо държавата ти го оценява и го заплаща на търсача този труд не е лесен който не вярва да си купи апарат лопата и да обикаля баирите и на края ще го вкарат в затвора щото е престъпник така е у нас

Добави коментар

Водещи новини