Криминален психолог разкри кога агресията се отключва у психично болните

  • 19 февруари 2019 08:10

  • 2382
  • 0
Криминален психолог разкри кога агресията се отключва у психично болните
© БНТ

Картината за четворното убийство е пълна и тя показва за човек с психични отклонения. Моделът на поведение е много по-различен от този на убиец в добра кондиция. Вътрешното напрежение в семейството е довело до този трагичен резултат. Това заяви бившият директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров в сутрешния блок на БНТ по темата за четворното убийство в Нови Искър

"Тези хора трябва да бъдат адекватно лекувани и подкрепяни от семейството си. Психично болните не са достатъчно самостоятелни, те не са наясно и със собствените си проблеми, за това трябва и да има някой страничен, който да ги наглежда", каза още той. 

"Няма никаква социална подкрепа към тези хора. Явно и семейството, на 25-годишния обвинен за убийство, е бедно и нямат възможност за лечение", допълни проф. Гайдаров.

"Агресията у такъв тип хора не може да се проследи. Те могат да се агресират дори и от най-малкото, дори и от нещо инцидентно случило се в семейството. Такъв тип агресия може да се отключи и от дребен спор. Специалистите ще преценят психичното състояние на 25-годишния младеж и ще преценят дали да го въдворят в клиника", разкри криминалният психолог. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини