Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха системни нарушители

  • 15 февруари 2019 20:07

  • 640
  • 0
Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха системни нарушители
© Булфото/архив

Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха системни нарушители, съобщи пресслужбата на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ - Благоевград.

Със словесни заплахи за здравето и живота на служители от Държавно горско стопанство /ДГС/ - Разлог и опит за подпалване на контролен горски пункт е завършил поредният инцидент с бракониери.

На 14 февруари, около 14.30 часа, между селата Горно и Долно Драглище е засечен джип, натоварен с незаконна дървесина. Джипът е управляван от известен системен нарушител в района. Благодарение на съвместната акция на служители на ДГС-Разлог и Регионалната дирекция по горите /РДГ/ - Благоевград, джипът е проследен и задържан. Последвали са заплахи и обиди от сина на собственика, продължили с телефонни заплахи срещу участвали в проверката. Около полунощ са подпалени складираните дърва в двора на контролен горски пункт в с. Добърско. Огънят е своевременно угасен.

Други двама системни нарушители с множество актове за незаконни дейности в горите са задържани при съвместни акции на служители от ДГС Дупница, полиция и жандармерия на 14 февруари с пикап, който превозвал незаконни дърва за огрев. Два дена по-рано в района на Дупница е задържан микробус, също транспортиращ дърва без контролна горска марка и превозен билет.

На всички нарушители са съставени актове, а превозните средства и дървесината са конфискувани.

Проверките на ЮЗДП продължават. Обект на денонощни дежурства остават районите с висока концентрация на нарушения.

Последвайте канала на

БТА
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини