Битият фелдшер в Нова Загора: Легнах на носилката, защото загубих равновесие и той ме удари 7-8 пъти

Битият фелдшер в Нова Загора Митко Щилянов проговори за посегателството срещу него. До схватката се стига малко след полунощ, след като младежът и негови близки са били помолени да излязат в коридора на филиала за спешна медицинска помощ, докато лекарите се борят за живота на бащата на нападателя – мъж на 48 години с масивен инфаркт, който починал.

Фелдшерът се опитал да успокои близките, но 19-годишният младеж се нахвърлил върху него с юмруци и го съборил на кушетката.

"Като котка скочи и си заби лапите в очите ми. Одран съм целият. Легнах направо на носилката, защото загубих равновесие и той ме удари 7-8 пъти по лицето и носа. Счупи ми носа", сподели битият лекар.

Колегата, оказал първа помощ на лекаря разказа: "Много агресивен беше. Няколко пъти го удари в лицето. Кървеше много силно. Има оток на окото".

Майката на нападателя – Павлина Сашева, го оправда, като каза, че фелдшерът сам го е предизвикал: "Не бяхме на себе си. Прилично ли е да ни избутват навън. Ние викахме. Моят син не е много голям. Бутнаха ме и той ги нападна. Не е правилно, но стана".

"По никакъв начин колегата не е предизвикал близките на починали пациент. Ние всички работихме. Опитвахме се да ги успокоим. Те бяха много агресивни, чукаха по вратите, дърпаха си дрехите. През това време ние реанимирахме друг пациент", който за съжаление почина“, сподели друга колежка на бития медик.

Това не е единствен случай на нападение в болницата. Преди година агресивни близки на пациент влизат в диспечерната и удрят медик в лицето.

Междувременно 19-годишният младеж, който нападна медик в Нова Загора, беше освободен след няколко часа в ареста.

Коментари

 1. 2019.02.15 | 20:10

  Не ни занимавайте стия мангали ,какво друго очаквате от тях

 2. 2019.02.15 | 10:01

  така е с правата и свободите. а джендърите от еврогейския съюз искат още права свободи и превилегии да им даваме. новото робство.

 3. 2019.02.15 | 09:20

  И едните и другите са един дол дренки. По малките населени места има по-нагли и по-зли селтаци дори и от циганите. Крадат и безчинстват колкото и циганите!

 4. 2019.02.15 | 08:05

  Циганите са генетично лош материал,и само държавата с крути мерки може да ги усмири,за да не бъдем погубени вовеки веков

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет