Закопчаха извършители на серия взломни кражби

  • 10 януари 2019 11:11

  • 1118
  • 0
Закопчаха извършители на серия взломни кражби
© ОДМВР-София

В резултат на активните оперативно- издирвателни действия, предприети за разкриването на взломна кражба от гараж в с. Горни Окол, при която от владението на собственика били иззети бормашини, ъглошмайф, електрожен, моторен трион и акумулатор, криминалистите от РУ-Самоков разкрили и задържали извършителите - двама криминално проявени и осъждани самоковци, на 25 и 26 години. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-София.

В хода на проведеното разследване станало ясно, че те са действали в съучастие с още двама криминално проявени и осъждани техни съграждани, като за осъществяване на престъпното деяние са използвали лек автомобил „Фолксваген Голф“.

В хода на оперативната работа разследващият екип разкрил, че двамата рецидивисти са съпричастни към извършването и на още 10 кражби в региона, извършени в периода 10 октомври м.г. – 6 януари т.г., което същите потвърдили впоследствие със самопризнанията си пред полицейските служители. По- голямата част от инкриминираните вещи са намерени. 

След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура в Самоков извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини