Млад мъж пребит с метални тръби заради биткойн афера?

  • 07 декември 2018 09:30

  • 1647
  • 0
Млад мъж пребит с метални тръби заради биткойн афера?
© Нова телевизия

32-годишен мъж от Гоцеделчевско беше пребит с метални тръби. В момента е с контузии по краката и ръцете и се лекува в дома си.

Пострадалият е убеден, че боят е поръчан от негов бивш съдружник, с когото доскоро изкарвали пари чрез добиване на биткойни. Скарали се заради съмнения за кражби, последвали палежи на коли и къщи, както и кражби на машини за криптовалути за хиляди левове.

В четвъртък вечерта Илия Ламбрев се прибира и паркира автомобила си пред дома си в село Мосомище. Тогава в гръб го нападат трима маскирани.

Побойниците се бяха скрили зад паркирал джип. Първо ме напръскаха със спрей, единият ме хвана отзад и започна да ме души, а другите двама започнаха да ме удрят. Идея си нямам колко време продължи. Сестра ми се показа от терасата и се развика и ме оставиха. Биха ме с железни палки, разказва пред Нова телевизия Илия Ламбрев. Той е убеден, че побоят е поръчан от бившия му съдружник Крум Кондов.

 Няма такова нещо, аз съм айти специалист, а не поръчител на пребивания. Бях си у нас при семейството. Имам десетина камери за видеонаблюдение вкъщи. Може да се види къде съм бил, да ми се провери телефонът. Не поръчвам хора и не знам как стават тези неща, нямам и такива контакти. Моите контакти са в  айти сектора. По цял ден съм пред компютъра, заяви Крум Кондов.

Допреди година пребитият Ламбрев и обвиненият от него като поръчител на побоя Кондов имали общи машини за копаене на биткойни и заедно добивали криптовалута. След време се скарали и  приключили партньорството. 

В един момент се усетих, че краде от мен. Отбиваше половината от моите машини да си работят за него. И оттам се разделихме и многократно се е заканвал, че ще ми навреди. Даже ме е заплашвал по телефона, че ще ми стъжни живота, допълни още Илия Ламбрев.

След заплахите на Ламбрев започнали да му се случват инциденти. Някой стрелял по колата му пет пъти, след това запалили автокъщата му, а после изгоряла и вилата на баща му. Стигнало се и до побоя. От прокуратурата в Гоце Делчев заявиха, че разследвания по всичките случаи се водят, но виновен все още не е открит. Доказателства срещу Кондов също няма.

Взаимно двамата се обвиняват и в кражби на машини за добиване на биткойн.

Побоят пред дома на Ламбрев се разследва. Мъжът е с наранявания по краката и ръцете, но счупвания няма.

Константин Тодоров
1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини