Над 23 000 лева и 220 грама злато са взели ало измамници в Поповско от местни хора

  • 02 декември 2018 18:24

  • 1294
  • 0
Над 23 000 лева и 220 грама злато са взели ало измамници в Поповско от местни хора
© Novini.bg

На територията, обслужвана от Районното управление на полицията в Попово, през октомври и ноември са регистрирани шест телефонни измами. Потърпевшите са ощетени с 23 620 лева и 220 грама злато. Поради това от ОД на МВР в Търговище отчитат влошаване на средата за сигурност в общината по линия на телефонните измами, сочи отчет на дирекцията.

Най-често използваният предлог за извършването на телефонните измами е "оказване съдействие на МВР при задържане на телефонни измамници". Така са въведени в заблуждение граждани в пет от случаите. В другия предлогът е бил "освобождаване на задържани роднини след пътнотранспортно произшествие". Жертвите на измами са жени, обикновено над 70-годишна възраст, се уточнява в анализа за дейността на ОД на МВР от началото на годината.

Затова от полицията напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати по телефона и да не предоставят под никакъв предлог пари или ценности, поискани от непознати. Ако получат подобно обаждане, необходимо е да прекъснат разговора, своевременно да се свържат с близките си и да подадат сигнал в полицията или на тел. 112.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини