Ало мафията измъкна 5 200 лв. за "бяла техника"

  • 07 ноември 2018 10:48

  • 541
  • 0
Ало мафията измъкна 5 200 лв. за "бяла техника"
© Novini.bg

Две жени са станали жертви на телефонни измами за общо 5 200 лв. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. Сигналът за първата измама е подаден на 6 ноември 2018 г. на територията на гр.Благоевград са извършени две телефонни измами.

За времето от 12.30 часа до 14.00 часа чрез телефонно обаждане 78-годишна жена от Благоевград е въведена в заблуждение от мъж, който се представил за неин роднина и я помолил да даде парична сума на „служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 500 лева.

Около 10.00 часа в същия ден чрез телефонно обаждане 67-годишна жена от Благоевград е въведена в заблуждение от мъж, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства.

ОДМВР - Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Последвайте канала на

Веселина Спасова
541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини