Директор в Европол: Впечатляващо е краткото време, за което се разви разследването на убийството на Виктория (видео)

Финландецът Яри Лиуку, който е сред най-опитните и високопоставени служители в Европол в борбата с тежката престъпност, даде много висока оценка на работата на българската полиция при разкриването на жестокото убийство на Виктория Маринова.

Ръководителят на Европейския център за борба с тежката организирана престъпност Лиукуе е поддържал ежедневна комуникация с ръководителя на българското бюро за връзка с Европол и отчете както неговия висок професионализъм, така и този на колегите му в София. Именно Яри Лиуку е ръководил координацията на действията на Европол. 

"Бяхме в течение на този казус от самото му начало, защото България има свое бюро за връзка с Европол. Бяхме в готовност да предложим нашата помощ и обсъждахме случая, но нашата помощ не се наложи. Видя се, че българската страна се движи решително напред в разследването и свършиха превъзходна работа в разплитането на случая. Впечатляващо е краткото време, за което се разви разследването и много бързо бе локализиран заподозреният и то в чужда страна. Аз самият бях разследващ полицай като млад и от личен опит твърдя, че свършихте много добра работа", коментира пред камерата на Канал 3 Яри Лиуку.

Коментари

 1. 2018.10.11 | 23:30
  Циганите - на сапун.
 2. 2018.10.11 | 22:37
  Нашите полицаи за една нощ направиха ДНК тест. И явно имат днк материал от всички българи и като са сравнили пробата са намерили, че е на бай мангал Северин.
 3. 2018.10.11 | 21:35
  цигането не е знаело , че изпълнява нечие желание
 4. 2018.10.11 | 19:00
  Немците хванаха седесарския изверг, СДС-полицията повери разследването на една седсарска отрепка - гл. инспектор Кожухаров от РДВР Русе - татуиран, седесарски рапър с ланци, обеци, гривни, явил се по потник на интервю пред медиите.
  1. 2018.10.11 | 20:26
   БРАТО ТИ ВЕРНО СИ ИЗПЕРКАЛ КАТО НИНОВА РАДАН И АТАНАСОВ ХАХА
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет