Криминалист разкри профила на убиеца на Виктория Маринова (видео)

  • 09 октомври 2018 08:40

  • 41225
  • 10
Криминалист разкри профила на убиеца на Виктория Маринова (видео)
© Нова телевизия

Националната ДНК база данни, която се намира в Института по криминалистика на МВР се запълва от около 18 години, проблемът е, че тя е малка – в нея има няколко хиляди профила. При регистрацията в районните управления на МВР в общия случай  не се снема ДНК поради липса на достатъчно средства за проби, каза в сутрешния блок на Нова телевизия криминалистът Иван Савов по повод жестокото убийство на русенската журналистка Виктория Маринова.

Дори на местопрестъплението да има ДНК, то не е задължително да съвпадне с базата данни. Лицето може да е криминално проявено, просто никога да не е му е вземана ДНК. Проблемът тук е организационен - една глупава недомислица. ДНК е непогрешима, това е 100-процентова гаранция, заяви Савов.

Проблемът в цялата работа е, че покрай случая се завъртя доста нездрав шум. Това размива истината и пречи доста на издирвателната дейност, подчерта той.

Към настоящия момент всички версии са допустими. Тактиката за работа в такава ситуация е да се допуска всичко и една по една версиите се изчистват на база на обстоятелствата, които се уточняват. На мен този случай ми прилича на типичен случай на човек с някакви психични отклонения. Ако е поръчково убийство, престъпникът ще си свърши работата и няма да оставя толкова следи. Много е мътно, за да се изгради една цялостна версия, но според мен това е чисто криминално престъпление, свързано с първичните желания на един психично неуравновесен човек. Професионалистът няма да направи такова нещо, коментира Иван Савов.

Има всякакви видове убийци - един тип отиват да се похвалят, втори тип се връщат да видят какво става на местопрестъплението, трети тип се покриват много здраво. Убиецът може да е и обикновен гражданин, който води двойствен живот, заяви експертът.

В България има много сериозен проблем – хората нямат доверие на институциите, не вярват на това, което виждат с очите си, не вярват на никой. Този проблем е ужасяващ, каза още криминалистът.

Някакви хора решиха да си правят пиар на гърба на една убита жена, каза журналистът Стефан Ташев. Не можеш да раздаваш присъди в социалните мрежи и да подхвърляш версии. Шумът пречи, защото хората работят там, посочи той.

В момента можем да говорим само с хипотези – че това е престъпление, извършено с много ярост, заяви Ташев.

Много е важно убийството да бъде разкрито бързо, за да спрат спекулациите. Използването на това престъпление за политически цели е срамно. Фокусът от убийството се измести в посока протести и политически интриги. Това е нелепо, каза още Стефан Ташев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
41225 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Българин

2018.10.18 | 23:38

10
Колко пъти да ви показваме,че можем да си правим каквото ни се прииска с вас,..посоката избираме ние...
Каро

2018.10.10 | 16:26

9
Версията въпросният мангал да са му платили да посплаши жертвата, за дето си вре носа където не трябва и по време на процеса нещата да са излезли извън контрол отхвърлихме ли я вече? Питам щото скоро не съм гледал БТВ и НОВА да ме осветлят. За един приятел питам.

2018.10.09 | 11:35

8
точно, че е порьчково, знаят как да го направят, т е знаят какво мислите и как разсьждавате, и какво ще стане.. и накрая ще ще се окаже, че е бил “ уж някакьв психопат.». и накрая под домашен арест. Няма случайни работи, и защо точно нея и по този начин? Зад всичко това стоят много големи хора и много пари......
Da Truth

2018.10.09 | 10:48

6
Може би точно това искат да си мислите - че не е поръчково! Те знаят, че вие знаете, че професионалистите не биха убили така и затова са убили точно така, за да си мислите че е някой луд, а не поръчково!
Гошо от почивка

2018.10.09 | 11:22

7
Аз само се интересувам, какво толкова голямо е направила тази водеща, че да се налага да я поръчват? Тя е обикновена водеща в селска кабеларка. Да кажеш, че е някой от Биволъ или Протестна мрежа, ама тя стана известна с убийството си.
4514495720

2018.10.09 | 10:17

5
Сега си избират кой клошар да обвинят!

2018.10.09 | 08:49

1
Виновникът за смъртта на Виктория са ценнотостите на американската демокрация, които СДС наложи и у нас. Неправосъдното седесарско правосъдие позволи на всеки да раздава правосъдие.

2018.10.09 | 10:03

4
Виновникът ,драги,е БКП-ДС. Партията е една,задкулисието. Всички останали са проекция и функция на интересите му.В годините на "прехода"оцелява само "матрицата ",всички производни от нея по един или друг начин бяха ликвидирани за да не застрашават интересите на задкулисието,на съзсателя им...
червен тъпанар

2018.10.09 | 09:58

3
нямаш ли срам,млъкни поне в такива моменти,мръсен червен психар!!!!!!!!!!!!!!!
Димитър

2018.10.09 | 09:02

2
Сега му е времето за свободни съчинения.Без професионализъм!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини