Криминално проявен залагал с чужда банкова карта в сайт за хазартни игри

  • 22 август 2018 11:55

  • 2131
  • 0
Криминално проявен залагал с чужда банкова карта в сайт за хазартни игри
© Novini.bg

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас установиха поредния извършител на неправомерни транзакции, осъществени чрез използването на данни от банкова карта, собственост на 30 годишна бургазлийка. Криминално проявеният Я.Ч. от Бургас на 22 години намерил банковата карта в района на БСУ и вместо да я предаде на надлежните органи, злоупотребил с нея, извършвайки залози в сайт за хазартни игри. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

При извършено претърсване в дома на Я.Ч. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление, както и банковата карта на потърпевшата. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство.

Това е поредния случай, при който служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани в началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет-пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия , извършвани от спец-служителите на сектор „Икономическа полиция”.

ОДМВР – Бургас призовава граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес : ул. „Христо Ботев” № 46.

Десислава Станева
2131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини