Повдигнаха обвинение на Мане Шефа, спипан с дрога на Слънчев бряг

  • 01 август 2018 15:34

  • 7927
  • 2
Повдигнаха обвинение на Мане Шефа, спипан с дрога на Слънчев бряг
© Facebook/Mane Shefa

Районната прокуратура в Несебър повдигна обвинение и задържа до 48 часа Бане Методиев, съобщиха от държавното обвинение. 

Методиев е известен на полицията и е задържан и осъждан, а в крими средите е известен като Мане Шефа. Още преди години в публичното пространство се появиха слухове, че Шефа е човек на спрягания за наркобос Стефан Бонев-Сако. 

Методиев е от София, но е използвал сезона, за да продава на летовници по морето, в лъскавия курорт Слънчев бряг, където именно е и бил закопчан със 7 грама кокаин и над 20 грама канабис. Полицейската акция го е застигнала в апартамент в хотел „Карамел“.

От областната полиция съобщиха, че в хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи, че Мане Шефа е собственикът на дрогата. 

С постановление от 31 юли 2018г. му е повдигнато обвинение по чл. 354а от Наказателния кодекс. За това тежко умишлено престъпление е предвидено наказание от 1 до 6 години „лишаване от свобода“ и глоба от 2000 лв. до 10 000 лв.  

Обвиняемият няма постоянен адрес на територията на Община Несебър, осъждан е и е налице реална опасност да се укрие, прецениха от прокуратурата в Несебър и затова са постановили задържане за срок до 48 часа, за да са сигурни, че ще се яви пред съда, когато обвинителите му поискат постоянно „задържане под стража“.

Още преди последния му арест, срещу Мане Шефа се води разследване на изнудване и малтретиране на проститутки. 

Александър Томов
7927 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пламен

2018.08.01 | 16:51

2
Или да падне от терасата с главата надолу,или 20 год.в затвор без право на замяна!

2018.08.01 | 15:57

1
нискооборотен

Добави коментар

Водещи новини