Румен Петков и Антон Станков с коментар за престъпната група, готвела убийства на магистрати

  • 03 юли 2018 17:31

  • 3659
  • 7
Румен Петков и Антон Станков с коментар за престъпната група, готвела убийства на магистрати
©

Не е прецедент да има заплахи към полицейски служители. Подобен тип престъпни групи трябва да бъдат смачквани незабавно. Имало е случаи на заплахи спрямо магистрати и съдии дори от затвора, но те са били овладявани незабавно. Обществото трябва да застане твърдо зад своите магистрати и правоохранителни органи. Трябва да спрем да изливаме злоба и омраза към институциите.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Заедно с него гост беше и бившият правосъден министър Антон Станков. Двамата коментираха изнесената вчера от Специализираната прокуратура информация за разбита престъпна група, която е готвела убийства и побои на прокурори и полицаи. "Трябва да спрем с публичните арести, които не дават резултати и всички плащаме за тях в Страсбург. Има едно медийно правосъдие, което не ми харесва. Има един стремеж обществото да бъде информирано по точно определен начин. Мисля, че е добре, че след вчерашната пресконференция нещата затихнаха. Трябва да оставим органите да си свършат работата и да не предизвикваме медиен шум", категоричен беше Петков.

"В момента е рано за похвали, но е рано и за критики", каза от своя страна Станков. "Съгласен съм с мнението на г-н Петков, че подобни банди трябва да бъдат По мое време е имало единични случаи на заплахи спрямо магистрати, съдии, полицаи. В битието ми на министър сме обсъждали многократно с чужди колеги способите и техниките за натиск над магистратите. Единият е взимаш парите, ставаш нас и решаваш делата в наша полза. Другият е не взимаш парите и ще бъдеш наказан. Държавата е взела сериозни мерки за посегателството срещу държавни служители. Тези престъпления се наказват по-тежко", разкри бившият министър на правосъдието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3659 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.07.04 | 00:32

7
А да не би тези магистрати и висши полицаи да застават зад обикновенните хора Искате нещо но направете така че хората да ви вярват

2018.07.03 | 23:42

6
Обществото не може да застане зад" своите "магистрати защото и те и полицията работят за престъпниците. Включително и за най-големите-политиците, г-н Петков.
Престъпник вика дръжте престъпника?
Немска свиня

2018.07.03 | 19:13

5
Този им се изпика на фасона май, хахаха

2018.07.03 | 19:10

4
Боко тиквата е на очна ставка с европейските си партньори

2018.07.03 | 19:02

3
Щом сте ги „ наказали „ по този начин страшното наистина предстои

2018.07.03 | 19:00

2
Решаване на показни дела - респект и бързо правораздаване. В противен случай канавките ще се напълнят с магистратски трупове. Нали помните Италия през 80 - те години на м. в.

Bog

2018.07.03 | 18:35

1
Trepane vsichki korompirani ,ne samo zaplahi deistviq trqvat

Добави коментар

Водещи новини