Дим издал първото скривалище на бегълците Пелов и Колев

  • 07 юни 2018 21:07

  • 25118
  • 6
Дим издал първото скривалище на бегълците Пелов и Колев
©

Все по-ясен става пътят на бегълците от затвора Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца.

След бягството си двамата рецивидисти са успели да се придвижват без проблем до различни места. За последно двамата са се крили в апартамент в Ботевград, който е на няколко пресечки от мястото, където Владимир Пелов беше убит. Следите на Радослав Колев засега обаче се губят. Преди да отидат в апартамента двамата са се крили в старото крило на болницата в града, съобщи БТВ, позовавайки се на свои източници. Убежище за бегълците е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че затворниците може да са именно там, но полицията тогава не ги откри.

Първото скривалище на двамата бегълци, за което има информация, е постройка високо в планината край село Ябланица, отново в община Своге. Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, собственост на баща им, излиза дим. Именно този дим е издал бегълците. „Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: „Момчета, какво правите тука?” Ние обясняваме: „Отиваме за див чесън” „А, добре, добре, не се бойте!”, казват ни. Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана”, разказа едно от момчетата.

Младежите успяват да отидат при баща си и звънят в МВР. Два часа по-късно за проверка на сигнала идват полицаи, но се качват в планината едва на следващия ден. „Показахме им къде трябва да се качат, но нямаше възможност – не бяха облечени подходящо, нямаха джип и седяха с нас и чакахме полицията...”, продължи с разказа си момчето.

По същото време до колибата пристига джип, в който вероятно се качват Пелов и Колев и бягат. Какъв точно е бил пътят на Пелов и Колев след това не е съвсем ясно. Колев се издирва и сега. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
25118 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
4EPA

2018.06.08 | 17:40

6
SHTO NE SE KA4IXA NA SLEDVASHTATA SEDMICA TAPACI XAAXXAAXXAXAAX
Професор

2018.06.08 | 08:09

5
Колев е под Земята , там го търсете ?!?!

2018.06.08 | 01:34

4
Веднага да вдигнат заплатите на полицаите
BAI GANIO

2018.06.07 | 22:22

3
MNOGO TAPPPA BAI GANIOVSKA ISTORIA .............PLOST NAROD SLABA DARJAVA VECHE I ZA KENEF NE STAVA NA EVROPA

2018.06.07 | 21:29

1
Истинското Партизанско Движение започва от Стара Планина!

2018.06.07 | 21:57

2
ама то в мандрите само нано сирини има

Добави коментар

Водещи новини