Дим издал първото скривалище на бегълците Пелов и Колев

Все по-ясен става пътят на бегълците от затвора Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца.

След бягството си двамата рецивидисти са успели да се придвижват без проблем до различни места. За последно двамата са се крили в апартамент в Ботевград, който е на няколко пресечки от мястото, където Владимир Пелов беше убит. Следите на Радослав Колев засега обаче се губят. Преди да отидат в апартамента двамата са се крили в старото крило на болницата в града, съобщи БТВ, позовавайки се на свои източници. Убежище за бегълците е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че затворниците може да са именно там, но полицията тогава не ги откри.

Първото скривалище на двамата бегълци, за което има информация, е постройка високо в планината край село Ябланица, отново в община Своге. Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, собственост на баща им, излиза дим. Именно този дим е издал бегълците. „Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: „Момчета, какво правите тука?” Ние обясняваме: „Отиваме за див чесън” „А, добре, добре, не се бойте!”, казват ни. Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана”, разказа едно от момчетата.

Младежите успяват да отидат при баща си и звънят в МВР. Два часа по-късно за проверка на сигнала идват полицаи, но се качват в планината едва на следващия ден. „Показахме им къде трябва да се качат, но нямаше възможност – не бяха облечени подходящо, нямаха джип и седяха с нас и чакахме полицията...”, продължи с разказа си момчето.

По същото време до колибата пристига джип, в който вероятно се качват Пелов и Колев и бягат. Какъв точно е бил пътят на Пелов и Колев след това не е съвсем ясно. Колев се издирва и сега. 

Коментари

 1. 2018.06.08 | 17:40
  SHTO NE SE KA4IXA NA SLEDVASHTATA SEDMICA TAPACI XAAXXAAXXAXAAX
 2. 2018.06.08 | 08:09
  Колев е под Земята , там го търсете ?!?!
 3. 2018.06.08 | 01:34
  Веднага да вдигнат заплатите на полицаите
 4. 2018.06.07 | 22:22
  MNOGO TAPPPA BAI GANIOVSKA ISTORIA .............PLOST NAROD SLABA DARJAVA VECHE I ZA KENEF NE STAVA NA EVROPA
 5. 2018.06.07 | 21:29
  Истинското Партизанско Движение започва от Стара Планина!
  1. 2018.06.07 | 21:57
   ама то в мандрите само нано сирини има
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет