Задържаха 61-годишна жена за кражбата от приюта на отец Иван

  • 22 май 2018 21:38

  • 13698
  • 2
Задържаха 61-годишна жена за кражбата от приюта на отец Иван
© БТВ

61-годишна жена беше задържана от полицията в Дупница заради кражба на дарения от храма в приюта на отец Иван в Нови хан, предава БТВ

Кражбата е била извършена в събота. На обяд храмът е празен. В приюта, разплакана, влиза непозната жена.

„Съобщава със сълзи в очите, облечена в траурни дрехи, как дъщеря е починала преди няколко дни, по време на раждане на дете. Сега, тя щяла да отглежда сама детето, заедно със зет си. И как щяла да дойде да ни дари дрехи на дъщеря си”, разказва отец Григорий.

Непознатата прекарва в храма над 25 минути. Камерата е запечатала неуспешните опити да отвори една от кутиите с дарения, както и сполучливото разбиване на касата с пари от свещи и дарения – с отвертка, с която монахинята, отговаряща за църквата, почиства свещниците.

„Със сигурност е обиграна тази история, за да втълпи някакво съчувствие, състрадание. Човек не може да предположи, че тя ще влезе с нещо лошо в храма. Виждате сами, тя дори пали за упокой”, казва още отец Григорий.

Тази е втората кражба, документиран от камерите в храма. Първата е била разкрита.

Сега не е ясно колко пари липсват. Кутията е отваряна за последно след Великден.

„Ако е дошла и ми каже: „Гладна съм”, щях да дам пари и продукти. А сега... аз прощавам. Ама дали Бог ще прости – не знам. От църква не се взима никога”, каза отец Иван.

В приюта ползват събраните от свещи и дарения пари, за да платят сметката си за ток.

Novini.bg
13698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини