Спипаха крадци на инструменти и техника на стойност 10 хил. лева

  • 10 май 2018 15:01

  • 2401
  • 0
Спипаха крадци на инструменти и техника на стойност 10 хил. лева
© Булфото (архив)

Полицаи от РУ-Несебър предприеха незабавни действия след сигнал на 7 май за кражба на инструменти и техника за 10 000 лв. от фургон на строителен обект в Слънчев бряг. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В процеса на работата по случая и организираното издирване, са установени и задържани извършителите - С. С. (51 г.) и И. А.(41 г.), и двамата от Дългопол, криминално проявени и осъждани, с многобройни регистрации за кражби. С.С. – и за телесни повреди, бягство от затвора, а И. А. – и за измами и управление на МПС след употреба на алкохол.

Изяснено е, че двамата действали в различна степен на съучастие, като транспортирали откраднатите вещи с лека кола. Установено е, че част от откраднатите вещи са в Дългопол и Варна.

Със съдействието на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР–Бургас, от РУ–Провадия и Първо РУ– Варна е предприето претърсване на три адреса в Дългопол и заложна къща във Варна, като повечето от откраднатите инструменти и техника са иззети.

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми за кражба в условията на опасен рецидив и в съучастие, с прокурорско постановление задържането им е удължено за срок от 72 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини