Микробус с българи се преобърна в Сърбия, има ранени (обновена)

  • 27 април 2018 18:32

  • 16318
  • 0
Микробус с българи се преобърна в Сърбия, има ранени (обновена)
© Булфото (архив)

Трима български граждани са ранени, след като автобусът, в който са пътували, се преобърна в Република Сърбия. Нито един от тях не е с опасност за живота, съобщават от пресцентъра на МнВР.

Към 9.15 ч днес автобус с български туристи на бургаската фирма Евелин-Р, пътуващ за Босна и Херцеговина, се е обърнал на магистралата Ниш-Белград. В него са пътували 19 души - 17 пътници и двама шофьори. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците. Всички те са били приети в Общата болница в Чуприя и им е оказана медицинска помощ. След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение. Всеки момент се очаква в Чуприя да пристигне друг автобус на фирмата, който да превози останалите 16 българи.

Българският посланик в Белград Радко Влайков е посетил нашите сънародници в болницата, а консулът Георги Христов в момента е там и е в контакт с тях и с лекуващия ги екип.

Министерството на туризма е в постоянна връзка с българското МВнР и следи ситуацията с пострадалите.

ЕВЕЛИН Р ЕООД е с адрес на дейност Бургас, представлявана от Евелина Димитрова Пулева. Проверка на Министерството на туризма в Националния туристически регистър показа, че фирмата е лицензирана за туроператорска и турагентска дейност от юли 2006 г. и има валидна застраховка до 08.01.2019 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини