Откриха 134 кг месо без документи в бус в Габрово

  • 16 март 2018 13:19

  • 2004
  • 1
Откриха 134 кг месо без документи в бус в Габрово
© Getty Images/Guliver (архив)

Разфасовано телешко месо без документи за произход и транспортиране е намерено от полицията в автомобила на мъж от севлиевското село Петко Славейков. Месото е иззето, а по случая е започнало досъдебно производство. Това съобщиха днес от ОД на МВР в Габрово.

Вчера около 08.40 часа в районното полицейско управление бил получен сигнал, че в микробус, паркиран на габровска улица, се съхранява животинско месо в нарушение на правилата за производство, преработка, транспортиране и търговия с животни.

На мястото на инцидента пристигнал полицейски екип и служители на Областната дирекция по безопасност на храните. При проверката на микробуса, собственост на 32-годишен мъж от село Петко Славейков, били намерени 134 килограма разфасовано телешко месо без документи.

Работата по изясняване на случая продължава, а досъдебното производство е по член 350, алинея 2 от Наказателния кодекс, който третира нарушаване на правилата, уреждащи добива, производството, съхранението или търговията с животни и храни, предназначени за общо ползване, с което съществува опасност за здравето на други хора. Законът предвижда наказание с лишаване от свобода до три години.

Константин Тодоров
2004 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Доктор Х

2018.03.17 | 16:25

1
Ах какво попадение!!!!

Добави коментар

Водещи новини