Съдят мъж за отправена заплаха за убийство на деца

  • 28 февруари 2018 15:26

  • 1357
  • 0
Съдят мъж за отправена заплаха за убийство на деца
© pixabay.com

Пред съда в Плевен застава 37-годишен мъж за отправена от него заплаха за убийство на деца, съобщиха от прокуратурата.
Обвинението на Районната прокуратура в Плевен срещу Кирил А. е затова, че на 24 октомври 2017 г. в Плевен се заканил с убийство спрямо неопределен брой деца, като заканата предизвикала основателен страх.


Обвиняемият направил опит да принуди полицейски служител - разузнавач в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към отдела "Криминална полиция" при ОД на МВР в Плевен да се видят, като употребил заплаха, че ще влезе в училище или в детска градина и "ще разстреля всички деца заедно с учителката", се посочва в съобщението.

Кирил А. проявявал интерес към огнестрелни оръжия и боеприпаси, като е бил осъждан за такова престъпление. По повод на подадена срещу обвиняемия жалба за оказан физически и психически тормоз през 2012 г., той се запознал с полицейския служител. След това обвиняемият започнал често да изпраща съобщения на полицая чрез "Messenger", в които изразявал "отвращение към държавата и институциите на страната".

На 24 октомври м.г. обвиняемият изпратил съобщения до полицая със заплаха за посегателство срещу деца в училище, за да си отмъсти за "зверства", на който според твърденията му бил подложен. В съобщението обвиняемият поставил ултиматум на полицая да не предприема никакви действия, а да му се обади и да се видят, като дал срок.

По искане на прокуратурата съдът взел мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.
Предстои насрочване на делото.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини