"Енерго Про" сигнализира за фалшиви имейли, които наподобяват фактурите им

  • 04 декември 2017 13:49

  • 1777
  • 2
"Енерго Про" сигнализира за фалшиви имейли, които наподобяват фактурите им
© Pixabay

Електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщи, че са регистрирани фалшиви съобщения по електронна поща, които по външен вид наподобяват изпращаните до клиентите на компанията електронни фактури. "Тези съобщения нямат нищо общо с компанията", пишат от фирмата.

Дружеството съветва своите клиентите да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача.

Електронните фактури, издавани от ЕРП-то, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, следва да има предвид, че то не е изпратено от ЕНЕРГО-ПРО и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус пише в съобщението.

При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на ЕНЕРГО-ПРО, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.

Мая Йорданова
1777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ива

2017.12.04 | 14:55

2
И аз получих от "info@kurashiki-kigyo.co.jp"
тт

2017.12.04 | 14:55

1
Днес получих такъв файл от energo-pro@jpsog.co (нещо такова). Без малко остана да го отворя...

Добави коментар

Водещи новини