Дрехи менте задържаха в Малко Търново

  • 09 май 2011 11:53

  • 3088
  • 1
Дрехи менте задържаха в Малко Търново
©

Дванадесет пътнически чанти със 794 броя спортни облекла с фалшифицирани етикети на световноизвестни търговски марки задържаха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново. Иззетите контрабандни спортни комплекти, пуловери, блузи, ризи, якета и тениски са с обозначени търговски марки „POLO", „PRADA", „LACOSTE", „TOMMY-HILFIGER", „ARMANI", „BURBERI" и др., съобщиха от Агенциуя "Митници"

Дрехите менте са открити при проверка на туристически автобус с пътници. Автобусът с турска регистрация е пътувал в посока от Турция за България.

При извършената щателна проверка на българския митнически пункт, в багажното отделение на автобуса са открити недекларираните облекла, които са се оказали собственост на двама от пътниците в автобуса - турски гражданин от Лозенград с инициали S.B. и български гражданин с инициали С.С. от град Варна. Срещу двамата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.

В изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, Митница Бургас ще сезира за случая официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Десислава Станева
3088 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.08.29 | 09:26

1
Всичкия внос, освен частите за автомобили, трябва да се спре. И да се възстанови родното производство.

Добави коментар

Водещи новини