Заловиха две групи нелегални имигранти

  • 01 януари 2012 12:56

  • 1429
  • 0
Заловиха две групи нелегални имигранти
©

Две групи нелегални имигранти задържаха на ГКПП "Капитан Андреево".

Към 13.30 часа служителите от полицейски наряд към ГПУ-Свиленград задържали в землището на с. Капитан Андреево трима мъже.

Те били без документи за самоличност, по думите им - са палестински граждани, двама са на 23 години, един е 27-годишен. Те са задържани за 24 часа, предадени са ГПУ-Свиленград.

Час по-рано на същия граничен пункт за влизане в страната пристигнал лек автомобил с германска регистрация, шофиран от турски гражданин /56г./, придружаван от двама спътници. При проверката на автомобила, граничните полицаи намерили скрита между седалките млада жена /24 г./. Задържани са и четиримата от автомобила, уведомена е прокуратурата в Свиленград.

Към 22 часа на ГКПП "Капитан Андреево" граничните полицаи проверили товарен автомобил с турски регистрационен номер, пристигнал на пункта за влизане в страната ни. 68-годишен турски гражданин шофирал камиона, натоварен с метални изделия и авточасти. След проверка с газанализатор, в товарното отделение на автомобила граничните полицаи открили четирима младежи. Всички били без документи за самоличност и казали, че са граждани на Афганистан. Двама 19-годишни, 20-годишен и момче на 18 години са задържани за 24-часа и са предадени на служители от ГПУ- Свиленград.

Десислава Станева
1429 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини