Спипаха двама автокрадци

  • 27 февруари 2017 18:34

  • 15481
  • 4
Спипаха двама автокрадци
©

Двама бандюги бяха задържани непосредствено, след като откраднали лек автомобил. Операцията е реализирана от служители на секторите „Престъпления свързани с МПС” и „Кобра” при СДВР, уточниха униформените.

Столичанинът Г.Щ. /56г./ и Л.А. /45г./, и двамата от петричкото село Камена, са задържани в хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с моторни превозни средства. Двамата са заловени непосредствено след като отнели лек автомобил „Фолксваген Голф” от ж. к. „Обеля” и опитали да го укрият на територията на ж. к. „Люлин”. При задържането те опитали да избягат, оказали яростна съпротива, което наложило употребата на физическа сила и белезници.

В хода на извършените процесуално- следствени действия в автомобилите, които задържаните управлявали и на адресите, които обитавали, полицаите намерили множество вещи и инструменти, съотносими към престъпната им дейност - отвертки, електронно устройство за привеждане на автомобили в движение, ръкавици, шапки, мобилни телефони, множество СИМ- карти, заготовки, тип „меча лапа”, устройство за взломяване на патрони, тип „тирбушон”. От незаключена и отворена метална каса на един от адресите униформените иззели газов и боен пистолет с множество муниции за тях.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура Г.Щ. и Л. А са привлечени като обвиняеми за извършеното престъпление и са им наложени постоянни мерки „задържане под стража”. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на прокуратурата.

Филип Епитропов
15481 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.02.28 | 07:26

4
Сега да им тръснат една условна присъда, че да се научат как се краде....

2017.02.27 | 20:19

2
Условната не се лежи, трябва реална присъда.

2017.02.27 | 19:15

1
Първо ще ги пуснат срещу солидна гаранция, пък после ще видим
Мжьклц

2017.02.28 | 00:19

3
Това не е кражба те си взимат

Добави коментар

Водещи новини