Вандали продължават да поругават гроба на убитата Вероника

  • 24 януари 2017 07:07

  • 71924
  • 9
Вандали продължават да поругават гроба на убитата Вероника
©

Вандали продължават да оскверняват гроба на убитата преди две години във Велико Търново студентка Вероника Здравкова от Никопол.

За това разказа пред Монитор баща й Трайчо Трайков. Преди Нова година родителите на момичето отишли да почистят и украсят гроба на дъщеря си с цветя и плюшени играчки. Когато няколко дни по-късно, след празниците, те отново се върнали, по гроба имало следи от вандализъм, част от цветята били накъсани и разхвърляни, а играчките разпилени. Това е поредният случай на подобно посегателство над гробното място на загиналото момиче, след като преди година родителите отново алармираха, че хулигани са поругали гроба на момичето. И в двата случая извършителите са установени – местни цигани от Никопол, на които не било направено нищо.

Бащата на Вероника Трайчо Трайков разказа, че той и родители и на други убити млади хора възнамеряват да изготвят обръщение с молба до новия президент с молба да не се дава амнистия на закоравели убийци. „Сега след встъпването в сила на новия държавен глава ние много се притесняваме дали убиецът на дъщеря ни Илиян Здравков няма да поиска амнистия или намаляване на даденото му от съда наказание. Обикновено при подобна смяна на държавен глава има случаи, когато закоравели пандизчии излизат от затвора или получават по-малко наказание. Ние не искаме това да се случи. След като убиецът на нашата дъщеря не можа да получи най-тежкото наказание – доживотната присъда, поне да излежи в пълна мяра дадените му от съда 30 години. Но да ги излежи, като бъде принуден да работи, а не да живее в затвора като в луксозен пансион и ние, родителите на жертвата, да го храним и да му плащаме за престоя там”, възмущава се почернения баща. Той съобщи също, че на 28 февруари, деня в който 24-годишното момиче изчезна, във Велико Търново ще бъде организирано шествие до нейното лобно място.

Вероника Здравкова изчезна в последния ден на февруари на път от работното се място за дома си в района на търновската жп гара. Три дни по-късно трупът и бе открит в река Янтра. Като пряк физически убиец беше арестуван циганинът Илиян Здравков, който след като направи самопризнания, получи 30 години лишаване от свобода.

Филип Епитропов
71924 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
FM

2017.03.28 | 16:33

9
След втора присъда, главата на дръвника. Няма да се занимаваме с паразити.

2017.03.26 | 18:49

8
ама и тая има едно курвенско излъчване, кой знае какви ги е вършила приживе , неслучайно Господ затрива такива рано-рано.

2017.01.26 | 02:01

5
Духльо, филма (усещане), гледал ли си го, или първите седем години, си ги изтървал
администратор

2017.01.25 | 19:51

3
IP adress ,пуснат за сканиране,очаквайте посещение

2017.01.25 | 13:08

1
да бе да то затова в САЩ снимат порно с дърти бабички...
FM

2017.01.26 | 02:03

7
Тръмп гони чернилките от Белия дом, ние трябва да изгоним Маймуните от България, стига са висели на нашия гръб, от това племе нищо не става. Те не работят, а само паразитират и ние ги търпим.
слабаци сме

2017.01.26 | 02:02

6
Бащата на детето къде ти е гордоста ? За кръв с кръв се плаща инече ставаш негодник без чест.Ако имаш поне малко достойнство защити честта на детето си. /това се отнася за всички Българи/
Гост

2017.01.25 | 19:51

4
Ей малоумник, как може да хулиш убитото момиче бе, селянче просто, свят невидяло. Излез от тоалетната в която живееш и поумней малко, така не се говори за трагично убито дете! Нека почива в мир, не завиждам на родителите на детето. Ако на мен ми се беше случило, щях да му избия цялата рода на тоя а него жив щях да го одера, копелето циганско.
Даниел

2017.01.25 | 18:34

2
Пак мангусти, докога тая напаст ще мачка българите.

Добави коментар

Водещи новини