Зачестиха опитите за телефонни измами в Монтанско

  • 01 ноември 2016 11:16

  • 1259
  • 0
Зачестиха опитите за телефонни измами в Монтанско
© novini.bg

От началото на тази година опитите за телефонни измами в Монтанско са зачестили, наглите измамници са звъняли няколко пъти дори на криминалисти в полицейската дирекция в Монтана, съобщиха от дирекцията.

За 10-те месеца на годината са регистрирани 21 телефонни измами, като при всеки от отделните случаи жертвите са дали от 300 до 10 000 лева на измамниците. Две от измамите са разкрити, а в няколко случая полицаите са успели да заловят хората, които вземат парите от жертвите. Те обаче не са истинските извършители на измамите, а само помагат на извършителите, обявиха от дирекцията.

Неизвестен мъж с английски акцент се е обадил няколко пъти на стационарните телефони на криминалистите от полицейската дирекция в Монтана, представил се е за брокер във Великобритания и е поискал номерата на банковите сметки на служителите, за да управлява по-добре парите им. Номерът, от който звънял, наистина бил английски, но човекът говорел български. Полицаите не се хванали нито веднъж на въдицата, но човекът продължил да се обажда през целия ден на различни номера в дирекцията.

С цел предотвратяване на телефонните измами Областната дирекция на МВР в Монтана напечата и разпространи листовка с указания как възрастните хора да се пазят от телефонни измамници. Листовките се раздават при срещи на полицейските служители с хора в кварталите и се разпространяват в селата чрез кметовете. Районното управление на МВР в Лом напечата отделен стикер, който полицейските инспектори лепят на телефонните слушалки на възрастните хора при посещения в домовете им. На стикера пише "Измама, не давай пари, първо провери". Въпреки сериозната кампания срещу телефонните измами в региона, те не секват и често възрастни хора дават последните си спестявания на измамници, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.

Десислава Станева
1259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини