Незаконна дейност, свързана с боеве на кучета, разкриха в Пловдив (снимки)

  • 29 октомври 2016 15:45

  • 24338
  • 1
Незаконна дейност, свързана с боеве на кучета, разкриха в Пловдив (снимки)
©

Полицейската операция в северната индустриална зона на Пловдив е стартирала тази сутрин. Действията, които продължават и в момента, са предприети във връзка с информация за организиране на незаконни боеве с кучета.

Служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Пловдив извършват процесуални и следствени действия на територията на фирмена база на ул. „Георги Бенев”. В двора и прилежащо производствено хале криминалистите са открили над 30 мъжки  и женски кучета от породата питбул.

Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания. Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена  ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Като заподозрени за незаконната дейност с полицейска мярка до 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син. Кучетата са иззети и настанени в приют.
Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 а от НК, предстои материалите да бъдат докладвани в районната прокуратура.

Нора Виткова
24338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЪТНИК

2016.10.31 | 08:54

1
ПОДСЪДНО !

Добави коментар

Водещи новини