ГДБОП разби престъпна група, изготвяла фалшиви документи за самоличност (видео)

  • 24 юни 2016 15:40

  • 1885
  • 1
ГДБОП разби престъпна група, изготвяла фалшиви документи за самоличност (видео)
© МВР

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, ангажирана с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност.

Полицейската операция е проведена вчера на територията на София под ръководството на Специализирана прокуратура на Република България. Задържани са четирима български граждани, криминално проявени, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на акцията са извършени процесуално-следствени действия на четири адреса. Иззети са неистински български документи за самоличност – лични карти и шофьорски книжки, снимки паспортен формат, копия от лични документи, записани лични данни. На един от адресите е установено мястото за изготвяне на фалшификатите. Оттам са иззети компютър, принтер, ламинатор и множество материали, съотносими към престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Специализирана прокуратура. На четиримата мъже са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Филип Епитропов
1885 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.25 | 20:20

1
Затова са необходими чипове във всички документи. Не е просто правителствена прищявка.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини