Управителят на ресторанта в Слънчев бряг: Не познавам лично Димитър Желязков

  • 11 юни 2016 21:00

  • 50878
  • 9
Управителят на ресторанта в Слънчев бряг: Не познавам лично Димитър Желязков
© Булфото

Собственикът на заведението, в което стана стрелбата срещу Димитър Желязков и гардовете му, Божидар Кузманов отрича да познава сочения за подземен бос Митьо Очите.

"Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите. Имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му", твърди Кузманов пред "24 часа".

Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния следобед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие. Съдържателят на "4You" отрича, че е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов, бъдещият зет на Желязков, е бит. Според него Велислав го е потърсил и предупредил да не праща клиенти в татустудио близо до ресторанта. Заявил, че Митьо така е наредил.

"Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи", разказва Кузманов.

"Уж трябваше да говорим, а стана Кербала", недоумява той. Според него иззетото от полицията оръжие - три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото. "Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта", разкрива още Божидар за събитията от 8 юни вечерта.

Разказът на британски тийнейджъри, оказали се до стрелбата в Слънчев бряг Заедно с Георги Иванчев прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса. На местопроизшествието останал 31-годишният Тодор Славов, който стрелял по гарда Александър. Според Божо Тодор му спасил живота, прострелял въоръжения охранител преди той да направи същото. 46-годишният мъж е убит със законно притежаван пистолет.

Мая Йорданова
50878 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
хаха

2016.06.15 | 10:40

9
Един престъпник се оправдава!!! Защо не е затворен този ресторант??? Данъчна ревизия за собственика на ресторанта, жена му и родата ще има ли? Данъчна ревизия за родата на Митьо очите??? КЪДЕ Е Държавата всъшност??? Или полицията е комбина с собственика на ресторанта, управителя му и с Митьо омите??? А какъв е този бандит общински съветник уреждащ среща между други двама бандита???

2016.06.12 | 15:55

2
В ЗАТВОРА ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ

2016.06.13 | 17:00

8
Едва ли ще затворят някого. Все пак това е в България, тук не се затварят истински престъпници.

2016.06.12 | 07:15

1
може да затворят някой педераби

2016.06.13 | 17:00

7
Ще попишат няколко дни медиите и след това досието по делота ще отиде при досиетата на Бисеров, Цветан Василев, ЦЦ , Алексей Петров и много други като тях.

2016.06.13 | 16:59

6
Всичко започва от мутрата в министерския съвет .
Адаам

2016.06.13 | 15:03

5
Веднага да оневидят човека и да го пускат, верно извършил е убийство но в закона пише че в конкретния случай е позволена употребата. А Оня цъклю дето нахлува в ресторант с 30 гурули па даже бил бос с бронежилетка да отлита при светия Петъра и небесните му царства, сега ми подсказват че едно ангелче му подава ръчичка ... Цъклю виждаш ли ангелчето ? А ръчичката? Айде цъклю отлитай при Петъра да ти умие нузете че си бил бос

2016.06.12 | 16:42

4
Ненормалници и хаховци --- с такива е пълна България , дори и в Народното Събрание са се промъкнали , под маската на " народни представители " !

2016.06.12 | 16:42

3
posrednicil obchtinski suvetnik te ot kade se poznavat sigurno dokato ocite si e plachtal danacite sa se zapoznali bravo e tova e da si obchtinski suvetnik taka e rechil problemite na obchtinata.

Добави коментар

Водещи новини