Разкрита е нелегална бензиностанция на територията на село Мрамор

  • 14 април 2016 15:05

  • 2374
  • 0
Разкрита е нелегална бензиностанция на територията на село Мрамор
© GettyImages

В проверката, реализирана под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари при ГДБОП, са участвали служители на СДВР, Агенция „Митници“ и НАП, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проверката е осъществена под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари при ГДБОП. В нея са участвали служители на Икономическа полиция – СДВР, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите.

Действията са предприети вчера в бензиностанция на територията на село Мрамор, за която имало данни, че разпространява нерегламентирано гориво на доверени клиенти. В хода им е установено, че продажбата на гориво се е осъществявала от наземен резервоар с изградена система за проточване и измерване - пистолет, помпа, брояч и маркуч с щуцер.

На мястото бил лекотоварен автомобил, оборудван с резервоар и система от маркуч с пистолет и брояч за измерване, ползван за доставка на гориво в обекта.

При направената контролна покупка, били продадени 100 литра дизелово гориво на моторно превозно средство без касов апарат. На К.К. /34 г./ - съдържател на нелегалния обект, е образувано административно-наказателно производство по описа на Агенция „Митници“ - за нарушение по чл. 126 от ЗАДС /държи гориво без представени документи за обезпечен, начислен или платен дължим акциз/. Установеното на място около 1000 литра гориво и системата за проточване и измерване /помпа, броячи, маркучи, и щуцер/ са иззети.

Предстои образуване на досъдебно производство по описа на СДВР във връзка с представена по време на проверката фактура с невярно съдържание. Започнало е и административно наказателно производство по описа на НАП за нарушения на данъчното законодателство.

Novini.bg
2374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини