Криминално проявен мъж помогна на възрастна шуменка, а след това я ограби

  • 02 февруари 2016 13:02

  • 2176
  • 1
Криминално проявен мъж помогна на възрастна шуменка, а след това я ограби
© Булфото/Архив

Криминално проявен мъж е оказал помощ на възрастна шуменка, след което я ограбил, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В полицейското управление в Шумен вчера е получено съобщение от 73-годишна жена от града, че е потърпевша от грабеж. Пред полицейските служители тя обяснила, че сутринта, на ул. "Цар Освободител" в града и прилошало и била транспортирана в МАБЛ-Шумен. Жената била придружена от мъж, който й оказал помощ. След прегледа била освободена за домашно лечение.

В двора на лечебното заведение тя решила да даде дребна сума пари на мъжа, който й помогнал. Когато жената извадила портмонето си, младият мъж го издърпал от ръцете й и побягнал. Пред полицаите възрастната жена обяснила, че са й отнети 200 лева и лична карта.
След предприето издирване, служители на сектор "Криминална полиция" установили самоличността на извършителя - А.М. /31 г./ с постоянен адрес в село Жилино. Малко по-късно той е задържан в село Избул. Полицаите установили, че парите на жената са изхарчени, а вещите й са намерени в централната част на града, пише бТА.

А.М. е изтърпял наказание четири години "лишаване от свобода" за извършен грабеж през 2011 година. Той е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

2176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.03 | 02:22

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини