Обраха баба в двора на болницата в Шумен

  • 02 февруари 2016 11:53

  • 1541
  • 0
Обраха баба в двора на болницата в Шумен
©

73-годишна жена е била ограбена в двора на шуменската болница вчера сутринта, информират от пресцентъра на местната полиция.

Пред полицейските служители тя обяснила, че намирайки се на ул. „Цар Освободител" в Шумен й прилошало и била транспортирана в болницата. Жената била придружена от мъж, който й оказал помощ. След прегледа тя била освободена за домашно лечение.

Около 10:30 часа в двора на лечебното заведение решила да даде дребна сума пари на мъжа, който й помогнал. След като видял, че жената извадила портмонето си, младият мъж го издърпал от ръцете й и побягнал. Пред полицаите 73-годишната жена обяснила, че са й отнети сумата от 200 лева и лична карта.

В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция" при РУ-Шумен установили самоличността на извършителя. Това е 31-годишен мъж с постоянен адрес в село Жилино. Около 18:00 часа е задържан в село Избул. Паричната сума е изхарчил, а вещите на жената са намерени в централната част на града.

В средата на месец декември 2015 г. той е изтърпял наказание „лишаване от свобода" в размер на 4 години за извършен грабеж през 2011 година. На основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Калина Христова
1541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини