Пациент вилня в свищовската болница

  • 25 януари 2016 16:01

  • 2751
  • 2
Пациент вилня в свищовската болница
©

Пациент вилня и потроши общинската болница в Свищов. 37-годишният Н.Я. от дълги години е тежко болен и няколко пъти в седмицата ходи на хемодиализа в отделението на местната болница. В повечето случаи обаче пречистването на кръвта се превръщало в истински кошмар за медицинския персонал там.

Пациентът се държал агресивно, обиждал, ругаел и сипел закани по адрес на лекарите и сестрите, и пипал съдовете с дезинфекционните разтвори без стерилни медицински ръкавици.

В един от случаите докато апаратът пречиствал кръвта му, той запалил цигара в стаята на отделението, а в друг случай започнал да плюе по стените, като обяснил пред сестрите, че го прави, защото му е скучно. Капката, която преляла чашата обаче била, когато Н.Я. започнал да буйства и да блъска и рита шкафовете и скъпите хемодиализни апарати, като поставил в опасност живота и здравето на останалите пациенти в стаята.

След този случай от персонала на отделението подали сигнал на спешния телефон 112. Дошлите полицаи укротили буйстващия мъж и го отвели в управлението. Срещу Н.Я. било образувано наказателно производство, което завършило с повдигане на обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

По време на разследването станало ясно, че това не са първите подобни случаи на агресия от страна на Н.Я. към болничен персонал. Преди няколко години той бил осъден за нападение над шофьор на линейката дошла да го вземе от къщи и да го откара до центъра за хемодиализа.

Насилникът трябвало да влезе в затвора, но заради здравословното му състояние присъдата така и не била приведена в изпълнение, разказват хора от свищовската болница.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2751 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dg

2016.02.11 | 22:01

2
Боклук, вероятно е цветнокож урод.....
parus

2016.01.28 | 17:53

1
Този нещастник дава ли си сметка,че ако не е това "мизерно и тъпо здравеопазване" според него,а и според по-голямата част от българското население,той просто отдавна вече нямаше да е сред живите.

Добави коментар

Водещи новини