Депортираме по двама нелегални имигранти на ден

  • 23 януари 2016 07:01

  • 2363
  • 5
Депортираме по двама нелегални имигранти на ден
© Булфото (архив)

Българските служби извеждат принудително по поне двама нелегални имигранти на ден. Чужденците предимно са криминално проявени, членуват в терористични организации или просто нямат право да пребивават в страната ни.

Повечето от тях са влезли нелегално в България и са заловени от органите на реда. След постановлението на наш съд те биват екстрадирани към страната, от която идват или към друга, която ги издирва във връзка с някакво разследване срещу тях. Само за 2015 година от България са отпътували близо 800 нелегални чужденци. Едните от тях бяха изведени от нас със самолет съвместно с Frontex, които заедно с нашите служби са организирали полет към Исламабад. В акцията по извеждането на имигрантите тогава участваха Кралство Нидерландия, Испания, Австрия, Германия и Полша. Към момента обаче извеждането на незаконно пребиваващи чужденци, които не се отпращат след решение на наш съд, се осъществява единствено от дирекция „Миграция“ към МВР, тъй като в средата на миналата година приключи изпълнението на програми за доброволно връщане, които са финансирани по линия на Европейския фонд.

Според статистиката на МВР, предоставена за „Монитор“, от всички принудително изведени от страната ни чужденци 89 са си платили сами разноските по връщането им в страната, от която идват. Статистиката на вътрешното министерство сочи още, че за миналата година са били заловени над 30 хил. мигранти. Над 10 700 са били спипани, докато са се опитвали да влязат нелегално в страната ни, 8400 пък са били сгащени на изхода към Западна Европа, а на 11 000 са изловени във вътрешността на страната.

В София днес се проведе министерска конференция в рамките на Приоритетна област „Сигурност“ на Стратегията на ЕС за Дунавския регион. В нея участие взе и държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на Бавария Йоахим Херман. Той обясни, че никой в Германия не цели да направи България и Македония „чакалня за бежанци“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2363 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Той

2016.01.25 | 15:19

4
Независимите медии, когато изведът двама, се прави новина. Когато ежедневно влизат и преминават стотици, мълчите. Вместо поцчл ден да творите за ДПС, Дофан и Местан, вземете да се разровите малко какво става с тези бежанци които са в България!!

2016.01.25 | 15:20

5
Нали ще им изстинат местата, ако се разровят! Смеят ли? Не, естествено!

2016.01.25 | 15:19

3
двама излизат 200 влизат Бояне маи ще си станем приятелчета
Това е нечовешко

2016.01.25 | 15:19

2
За Българския изстрадал Народ,като вижда всеки ден резани овчи глави.Цялата тая пасмина трябва да изчезне от териьорията на Р Блгария.
ВАЖНО!

2016.01.24 | 10:20

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини