За втори път градски автобус в Стара Загора е обстрелван с камъни

  • 11 януари 2016 15:48

  • 2261
  • 1
За втори път градски автобус в Стара Загора е обстрелван с камъни
© община Стара Загора

За втори път нов градски автобус в Стара Загора става обект на нападение с камъни, съобщават от пресцентъра на общината. Инцидентът е станал при преминаване по една и съща улица.

Вчера след 21,00 ч., неизвестен засега извършител, е хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по ул."Капитан Петко войвода" градски автобус на линия 51, е съобщил заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов. Камъкът е направил дупка в прозореца на превозното средство.

За щастие никой не е седял на седалката до мястото, откъдето е проникнал.

В противен случай би имало тежки последствия, е коментирал управителят на общинското дружество "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев. С новите 55 модерни, икономични и екологични возила беше изцяло обновен автобусния парк на града. Те бяха доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт". Записите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на възникване на инцидента, са иззети от разследващите случая.

По информация на Областната дирекция на МВР по случая е образувано досъдебно производство. В края на миналата година беше обстрелван автобус, преминаващ по ул."Капитан Петко войвода", в близост до бл.76. Резултатът бе счупено стъкло на прозорец на автобус "Соларис". Към момента извършителите все още не са открити

Последвайте канала на

Нора Виткова
2261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.27 | 20:23

1
Ако го хванете този малоумен идиот,сложете го под гумата на автобуса,да му се размаже безмозъчната глава на асфалта!

Добави коментар

Водещи новини